Най-продавани
Домашни средства за избелване на зъбите Бели зъби с няколко трика

Домашни средства за избелване на зъбите Бели зъби с няколко трика

Сода бикарбонат

Избелването на зъбите със сода бикарбонат е може би най-известното и масово прилагано средство. Тя притежава избелващи качества, а абразивната й структура премахва много от петната по емайла, освен това е достъпна и не носи опасност за здравето. Дотук добре, но… при често и неправилно ползване може сериозно да навреди на зъбите. Силното натискане и прекаленото търкане води до отнемане от зъбния емайл и поява на микротравми. Те са чудесна среда за развитие на бактерии и проникване на киселини, които вредят на зъбите и причиняват повишена чувствителност.

Алтернатива: може да опитате паста за зъби със сода бикарбонат Crest. Във формулата са вложени сода за печене и пероксид. Тази комбинация предлага ефективно избелване и поддържане на резултата след процедура по избелване с лентички.

Активен въглен

Това е една от най-новите мании за избелване на зъбите у дома. Активният въглен действа избелващо и противовъзпалително, достъпен е като цена и може да се ползва от всеки. Минусът тук е цялото цапане и трудно почистване след това.

Лимонов сок

Добре известно е качеството на лимона да избелва. Той се влага в редица маски за изравняване на тена и други продукти за разкрасяване. Причината да бъде толкова популярен при избелване на зъбите е, че разгражда наслояванията по тях и дава бърз резултат. Минусът тук е, че може да причини дискомфорт при чувствителни зъби, да доведе до разрушаване на зъбния емайл при наличие на пукнатини.

Кокосово масло и олио

Това е друг разпространен метод за домашно избелване на зъбите, който има спорен ефект. Някои хора забелязват разлика, други се радват само на детоксикиращия ефект, който има жабуренето с кокосово масло или олио. Не е ясно по какъв механизъм действа и дали не е само внушение, но поддържането на зъбите бели след процедура по избелване може да включва рутина с жабурене на кокосово масло.

Използването на домашни средства за избелване на зъбите е чудесна алтернатива, когато нямате време и средства да посетите зъболекаря си за професионална процедура. Въпреки това, за да не навредите на зъбите си препоръчваме да се доверите на качествени пасти за избелване Crest, ленти за избелване и вода за уста.

Коментари
    Остави коментар