Най-продавани
Как да се грижим за зъбите след избелване

Как да се грижим за зъбите след избелване

Правилна устна хигиена

Препоръчва се двукратно измиване на зъбите – сутрин и вечер, както и след консумация на чай, кафе и други оцветяващи напитки и храни. Това е нужно да става с подходяща и нежна паста за зъби, без абразивни частици. Четката за зъби също има голямо значение. Ползването на такава с меки влакна е добър избор при често миене на зъбите. Препоръчва се използване на паста за избелване на зъбите 1-2 пъти седмично, което да поддържа ефекта от лентите.

Повечето системи и ленти могат да се прилагат само при напълно здрави зъби. Поради тази причина трябва да се уверите, че нямате кариеси, пародонтит, зъбен камък и други заболявания. Премахването на зъбен камък също е част от процедурата за по-бели зъби.

Храни и напитки

Добре е да разгледате менюто си и да прецените кои храни и напитки биха могли да оцветяват зъбите. Такива са почти всички берита – боровинки, малини, къпини, също така цвекло, шоколад, кафе, чай и т.н. По време на процедурата за избелване, както и непосредствено след нея, е добре силно да се редуцира тяхната употреба, като преминете на т.нар. „бяла диета“.

Основният акцент е поставен върху продуктите, които може да боядисат зъбите, като се пренебрегва една друга група – киселите храни и напитки. Съдържащата се в тях киселина причинява дискомфорт и болка, а също може и да навреди на зъбния емайл.

Съвет: добър избор е да приемате напитките със сламка, като така се намалява контактът на течността със зъбите.

Трайност при избелване на зъбите

Колко време ще продължи ефектът от избелване на зъбите никой не може да каже със сигурност. Това зависи от редица фактори – основен цвят, скорост на наслояване, хранителни навици и други подобни. Добрата устна хигиена, профилактика на заболявания на устната кухина, подходяща паста и четка за зъби и поддържащи избелващи процедури са нещата, които ще направят усмивката ви искрящо бяла и здрава за дълго време.

Коментари
    Остави коментар